18. 9. 2011

Tomb Raider 2 - Příběh & souhrn

V druhém pokračování Tomb Raider nás Lara povede okolo zeměkoule, aby pro sebe získala vzácný artefakt, dřív než spočine v rukou nesprávné osoby. O legendárním artefaktu, dýce z Xianu (Dagger of Xian), se říká, že vlastníkovi dává sílu ohnivého draka.

Lařina výprava za dýkou začíná u Velké čínské zdi, kde zjistí, že není sama, kdo o dýku stojí. Po artefaktu touží také sekta Fiama Nera (Černý plamen), vedena Marcem Bartolim, a udělá všechno pro to, aby se k němu dostala dříve než Lara. Následuje šílený hon za dýkou, ve kterém se obě strany snaží přelstít tu druhou. Lařino putování nás přivádí do různých končin světa, od Číny, kde naše cesta začíná, do proslulých Benátek. Dále do potopené lodi, kam se Lara vydá pro další indície, které ji zavedou až do Tibetu. S dalším a dalším pátráním se Lara ocitá zpátky v Číně, tváří v tvář Marcu Bartolimu, který se ale dýky rozhodně nevzdá bez boje.

Druhý díl Tomb Raider zachovává půvab a atmosféru původní hry, zatímco přináší nové strhující prvky. Lara čelí mnohem více nepřátelům než dříve, což do hry přináší více akce a více bojových sekvencí. Představena byla vylepšená grafika a nabitý arzénál nových zbraní - M16 pro střílení na větší vzdálenosti, harpuna pro souboj pod vodou a granátomet. Nově si ve hře můžeme vyzkoušet také vozidla - Lara usedne do motorového člunu a sněžného skútru - které přináší ještě větší akci a požitek ze hry. Atmosféra prostředí je  podpořena sníženým osvětlením a aby Lara mohla prohlédávat ta nejtemnější místa, přidala si do batůžku světlice. Ovládání zůstává stejné jako u originálu, ale bylo vylepšeno o nové pohyby: lezení po zdi a otočka o 180° ve vzduchu. A jelikož vývojáři milují Lařiny šipky do vody stejně tak jako my, obohatili tento pohyb ve druhém díle o kotoul, který Lara umí, skáče-li z velké výšky. Narozdíl od prvního dílu na nás čeká více lidských nepřátel, ale ti zvířecí nezůstávají opodál. O svůj dramatický vstup nepřijde ani T-Rex, i když najít tohoto klasického nepřítele vyžaduje trochu dovedností.

Lara začíná ve svém tradičním outfitu, do Tibetu si k šortkám oblékne teplou pilotní bundu. V mořských lokacích  plave a běhá bosá, oblečená v Sola neoprenu. Třešničkou na dortu je Lařin modrý sametový župan, kterým se můžeme kochat pár sekund, než do Lařina sídla dorazí nezvaní hosté. 



4 komentáře:

  1. Ahojky, teď jsem si uvědomila, že jsem ti před několika dny psala komentář, ale na této doméně se to dělá trošku jinak než na blog.cz, takže jsem si nevšimla, že se komentář neodeslal. Omlouvám se :)
    Psala jsi mi ohledně spřátelení. Tvůj blog se mi velmi líbí a jsem ráda, že se věnuje starým TR, takových skutečně moc není. Bohužel mám ale v pravidlech, že blog musíš mít alespoň dva měsíce. Je to z jednoho jediného důvodu - píšou mi lidé o spřátelení, kteří si právě založili blog a třeba se mu po pár týdnech přestanou věnovat, protože zjistí, že je to až tak moc nebaví a já je pak musím z SB smazat. Abych tomu předešla, vymyslela jsem právě toto pravidlo :) Snad ti to nevadí. Nicméně tvůj blog budu navštěvovat a zatím se mi velmi líbí, takže po čase jistě nebudu proti spřátelení nic namítat :)

    P.S. Tomb Raider II je můj nejoblíbenější ze všech :) Zrovna nedávno jsem si říkala, že bych nahrála na youtube, jak celou tuto hru hraju a zveřejnila to na blogu :)

    OdpovědětVymazat
  2. Ahoj, v pořádku, mně to pak došlo. Děkuju za chválu :), budu se snažit vydržet psát, i když jsem teď začala školu a mám rozvrh od rána do večera.
    Tomb Raider II mám taky hrozně ráda, ale vadí mi ty poslední levely, jsou náročné a zbytečně moc nadpřirozené.

    OdpovědětVymazat
  3. Jejda, tak to chápu :) A jaká to je škola? Střední? Výška? Já teď taky půjdu na vysokou, takže moc času taky nebude, no... :)
    Jinak v TR 2 mám ráda začátek, prostředek (v tom outfitu SOLA) i konec :D Pravda, asi jsou zbytečně těžké a jak říkáš nadpřirozené :) Ale musím říct, že souboj s drakem mám ráda a ten poslední outfit s Larou v županu vůbec nejvíc :)

    OdpovědětVymazat
  4. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat