5. 10. 2011

The Official Tomb Raider Files

     Nedávno jsem psala, že jsem si objednala tuto knihu z Amazonu, samozřejmě už dávno došla, jen jsem neměla čas o ní něco napsat. Bohužel je zakázáno kopírovat jakoukoliv část knihy, proto vám nemůžu vyfotit její stránky. Nicméně podle ní budu na blog doplňovat další informace, takže o nic nepřijdete.


     První kapitola knihy nás uvítá popisem vývoje prvního dílu Tomb Raider, vysvětlením proč se studio rozhodlo právě pro Laru jako hlavní postavu, pro její typické vlastnosti a vzhled. Dále se dozvídáme, co následovalo po vydání první hry, jak dosáhla celosvětové popularity a jaké byly myšlenky vývojářů pro stvoření dalších dílů této strhující herní série. Druhá kapitola nám detailně představí Laru Croft a její život. Uvedený životopis je takřka totožný s tím, který je dnes všude po internetu, takže pokud se ke knize nedostanete, o žádné nové drby o Laře nepřijdete. :-) Další spis nese název Adventure Archives a najdeme jich v knize několik. Jedná se o záznamy z levelů jednotilivých dílů Tomb Raider. V každém archivu je pomocí screenshotů rozebrán úsek jednoho levelu z každého dílu.
     Dále následuje první část kapitoly o Lařině šatníku. V další sekci nazvané Bio File  - Tomb Raider I baddies se dozvídáme o nepřátelích z prvního dílu - zvířecích i lidských. Těchto sekcí je pět, každá rozebírá jeden z dílů Tomb Raider. Další dvojstránka je věnována zábavným hádankách a rébusům pro čtenáře. Na tu navazuje dvojstrana s detailním popisem Lařiných zbraní a jejím vztahu k nim. Příští kapitola je o vozech, se kterými se ve hře setkáváme - kayak, čtyřkolka, motorová loď, sněžný skútr, potápěčský skútr, nafukovací člun a hlavně Lařiny oblíbené motorky. Dále je pokračování o Lařině šatníku a kapitola o aktivitách, kterými se udržuje v nejlepší kondici.
     V knize také najdeme mapu světa s vyznačenými místy, které Lara stihla navštívit. Na konci pak můžeme vidět časovou osu, ve které jsou jednotlivé výpravy seřazeny v čase. V knize je natištěno pár plakátů, které jsou ovšem k ničemu, protože kdo by trhal stránky tak cenné knížky. Poslední, co se v knize nachází, je Lařin deník, kterým popisuje své mise z TR Chronicles. Knihu uzavírá dopis od Winstona, ve kterém nám popisuje Laru ze svého úhlu pohledu, jeho vztah k ní a služby, které pro ni dělá. Je napsán právě v období The Last Revelation, neboť v něm zmiňuje, že je Lara už dlouho na cestách a nic o ni neslyšel, ale doufá, že se brzy v pořádku vrátí domů.

4 komentáře:

  1. No výtečně! Určitě se ti moc líbí :) Tohle je podle mě unikát pro každého správného TR fanouška :)

    P.S. Skvělý obrázek v záhlaví, Evi:)

    OdpovědětVymazat
  2. Děkuju :) Chtěla jsem udělat něco s podzimní tématikou, tak jsem si trošku pohrála a vzniklo tohle. :)

    OdpovědětVymazat
  3. No tedy... ten Winstonův popis Lary bych si moc přála vidět:)

    Nové záhlaví je přímo perfektní!

    OdpovědětVymazat
  4. Ano, jsem na TRF jako Charlie91. Jak jsi to myslela s tím doporučením? Vůbec nevím, o co jde:)

    OdpovědětVymazat